No products in the cart.

Mini Akademiet i mars

Mini Akademiet har sparket i gang treninger igjen, etter en liten pause grunnet vinterferie. Alltid greit for kidsa å ha en liten periode hvor de gjør litt andre ting. Så, derfor ekstra kjekt å treffe alle igjen og høre hva de hadde gjort på i ferien 🙂 

Aller først, så henter vi en god del kids rundt om i området. Gjengen fra Alvøen går ned selv, vi kjører å henter på Bjorøy, Mathopen og Vadmyra skole. Veldig kjekt at det er mange deltakere og at de også kommer fra ulike skoler og klubber. Når alle har kommet, så er det tid for mat. Et meget sosialt høydepunkt.

Treningene på Mini Akademiet bærer preg av mye involveringer, mestring og sjef over ballen. Læring og utvikling. I mars så jobber vi med avslutninger, score mål. Snakker mye om hva som er lurt og jobber med mange momenter rundt dette.

Oppvarming
Vi varier en gode del, sånn hva vi varmer opp med. En god del konkurranser, men også vår egen oppvarmingsløype. Her er det mye innslag av kroppsbeherskelse, motorikk og ballkontroll. Først starter løypen med en del bevegelser (som høye kneløft, løpe baklengs, hoppe sidelengs, snurre hjul, osv). Deretter finner de en ball, dribler kjegler opp, dribler en ny løype ned og triller ballen i mål. Til slutt er det en «stige», hvor det da skal gjøres flere forskjellige øvelser.

Med mange repetisjoner og at vi har denne en god del ganger, så er det helt fantastisk å være vitne til utviklingen hver enkelt viser 🙂 Jobber også mye med å få hver enkelt opp på tæra, for å få raskere bevegelser, hurtigere forflytning og bedre kontroll. Momenter som også er viktig når man spiller fotball og selvfølgelig veldig viktig for de som har lyst til å bli verdensmester i god gammeldags paradis. Noe instruktørene vet mye om. Som vi forteller kidsa, vi vant VM i paradis i 1989, da vi slo den Italiensk stormesteren Guseppe Paradisio i finalen 🙂  

Deløvelser – avslutninger
Etter oppvarming, så er det tid for øvelser. Denne perioden handler det om avslutninger. I alle øvelsene vi bruker, så er det stor grad av ballberøring før avslutninger. Da får vi trent på litt flere ting. Så er det å øve videre på skudd ferdigheter, som blant annet, skuddteknikk, sette seg opp i gode situasjoner, sikte, ha en plan, osv. 

Legger også inn en del pauser, hvor vi snakker litt sammen. Stiller også ofte spørsmålet om hastigheten vi gjør ting i, om det er fort nok, til at det også fungerer i kamp. Noen ganger får de tips, ideer og råd, mens andre ganger kommer de opp med svarene selv. 

Spill
Til slutt, så spiller vi. Deler inn i lag og spiller kamper. Noen ganger er det smålagsspill, mens andre ganger er det spill på større bane. Ofte er det «fri spill», altså at de spiller på litt sånn egne premisser. Mens andre ganger så er vi inne å coacher og veileder. I forhold til hva som kan være lurt, hva som er viktig og stiller spørsmål, som igjen kidsa da kommer med svar på og finner løsninger.

Så sånn går nu dagan på Mini Akademiet. Når vi er ferdig, så må alle hjelpe til med utstyr, få det samlet og tilbake til riktig plass. Alltid herlig dager på Mini Akademiet og nå begynner mest sannsynlig været å spille på lag også, så da kommer det til å bli riktig så god stemning fremover 🙂 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *